Anbefaling: Whamisa Deep Rich Toner

Anbefaling: Whamisa Deep Rich Toner
18. juni 2017 Hanne Bonge-Hansen

En stor personlig favoritt hos meg, Natural Glow-eier Hanne, er Whamisa Deep Rich Toner – en fuktende, pleiende og velduftende toner som gjør huden silkemyk. Jeg har brukt denne kontinuerlig nesten helt siden jeg først oppdaget K-beauty, og hørte om hvor populær denne toneren har blitt, og jeg er fortsatt like fornøyd. Den er et must hver morgen og kveld!

 

Hvorfor tonere?

Mange, meg selv inkludert, har vel vært ganske avmålt til tonere. Innenfor vestlig hudpleie blir bruken av toner gjerne sett på som et slags ekstra rensetrinn som ofte kan føles unødvendig, og tonerne inneholder ofte både alkohol og andre astringerende og uttørkende ingredienser. Effekten er gjerne liten og kortvarig, og kan i verste fall gjøre at huden kompenserer ved å produsere ekstra sebum.

I koreansk hudpleie er en toner noe helt annet. Ordet er det samme (i alle fall på norsk; på engelsk bruker koreanere ofte «skin», eventuelt «softener», istedenfor «toner» for å poengtere forskjellen), men bruken og ikke minst effekten er helt annerledes. Den koreanske hudpleierutinen innledes typisk med en dobbeltrens, en oljerens etterfulgt av en vannbasert rens. Etter denne rensen er huden fullstendig ren. Koreanske tonere er derfor ikke ment som et siste rensetrinn; derimot er de det første av flere trinn som sikter seg inn på å gi fukt og pleie. De balanserer hudens pH og roer den etter rens, de klargjør huden for de kommende trinnene i hudpleierutinen, og de gir næring og fuktighet. Dette er tonere for de kresne!

Whamisa Deep Rich Toner

Whamisa Deep Rich Toner er en koreansk toner som har blitt superpopulær langt utover Sør-Koreas grenser. Beautybloggere elsker den, og det gjør de fleste andre som prøver den også! Men hva gjør akkurat denne toneren så spesiell?

To i ett

I den koreanske 10-trinns hudpleierutinen etterfølges toner-trinnet av en essens. Essensen er en slags mellomting mellom en toner og et serum; den er typisk mer tyntflytende enn et serum, og pleier og nærer huden samtidig som den forbereder absorbsjonen av serum, ampuller og andre målrettede pleieprodukter i neste trinn. Whamisa Deep Rich Toner inneholder ekstra nærende og pleiende ingredienser, og omtales ofte som en «essence toner» – den gir deg altså det beste fra begge trinnene i ett tidsbesparende trinn.

Hudvennlig pH

Som kjemiker er det jo vanskelig å motstå en kjapp pH-måling. Toneren har en hudvennlig pH på i underkant av 5 – bra!

 

Fermenterte ingredienser

Som alle Whamisas produkter inneholder Whamisa Deep Rich Toner bare naturlige ingredienser, flere av dem fermentert ved hjelp av Whamisas signaturprosess, som er en form for melkesyregjæring/-fermentering. Fermentering og melkesyregjæring er blitt en stor trend innenfor mat og drikke i den senere tid – tenk bare på kombucha – og er i ferd med å innta hudpleieverdenen også. Ved hjelp av melkesyrebakterier brytes komponenter i de naturlige ingrediensene ned til enklere bestanddeler som antas å være lettere for huden å ta til seg, pH synker (blant annet ved dannelse av små mengder AHA-syrer) og innholdet av vitaminer, antioksidanter og andre pleiende stoffer øker. Produktene blir rett og slett bedre – og det merker man på Deep Rich Toner!

I tillegg til de fermenterte ingrediensene er toneren rik på andre spesielt utvalgte komponenter, deriblant chrysantemum morifoliumekstrakt, kjent for sine hudberoligende og -beskyttende egenskaper, pleiende avokado- og arganolje, i tillegg til ekstrakter fra alt fra lakrisrot til brokkoli. Og i motsetning til svært mange andre hudprodukter inneholder den ikke tilsatt vann; i stedet er den formulert med pleiende ekstrakter fra aloe-blader.

Herlig totalopplevelse

Whamisa Deep Rich Toner lukter diskret og deilig av blomster, med en frisk undertone. Den lekre, frostede glassflasken har dispensertopp, noe som gjør det enkelt å få ut en passelig mengde. Konsistensen, som er relativt viskøs til toner å være, gir et lite hint om hvor rik denne toner-essensen er på pleiende ingredienser, og gjør den også lett å påføre. Den kan påføres med en bomullspad, men enda bedre resultater får du ved ganske enkelt å fordele litt toner i håndflatene og klappe den forsiktig inn i ansiktshuden. Duften forsvinner raskt, og toneren trekker også hurtig inn i huden. Resultatene ser du umiddelbart i form av en herlig myk hud, og ut over hele dagen som langtidsvirkende fukt.

Dette er rett og slett et fantastisk hudprodukt!

Whamisa Deep Rich Toner er anbefalt for normal, tørr og moden hud, og fungerer også fint til kombinasjonshud. Den finnes både i normal- (120 mL) og reisestørrelse (20 mL).

Har du prøvd Whamisa Deep Rich Toner? Liker du den like godt som jeg gjør? Fortell gjerne i kommentarfeltet!

Kommentarer (0)

Svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*