Hvor begynner jeg?

KOREANSKE PRODUKTER, KOREANSK HUDPLEIERUTINE – HVOR BEGYNNER JEG?

 

Så, du har lest litt om K-beauty, muligens hørt folk snakke om noen gode koreanske hudpleieprodukter de bruker, sett beauty editors og -bloggere vise frem sin forbedrede hud, kanskje har du til og med googlet koreansk hudpleie og fått opp sidevis med 10-trinns hudpleierutiner – kort og godt, du er blitt interessert. Men hvor begynner du?

Selv om 10- (eller 12- eller 14-) trinns hudpleierutiner er det mange forbinder med K-beauty, er det ikke egentlig antall trinn som er det viktige innenfor koreansk hudpleie. Det er heller ikke sånn at du er nødt til å bytte ut alt du har av produkter fra før. Hovedpoenget er personlig tilpassing; hudpleie som møter behovene til akkurat din hud. Og du kan begynne med akkurat så få – eller mange – trinn og produkter som du ønsker. Ha det gøy med å prøve deg frem og oppdage nye favoritter – og kanskje vil du etter hvert ønske å utvide hudpleierutinen din også!

For deg som bare vil oppdage noen nye favorittprodukter

Natural Glow fører en lang rekke innovative og gode hudpleieprodukter. Hos oss finner du hverdagsluksus i form av effektiv hudpleie laget fra de beste og tryggeste ingrediensene. Har du for eksempel sluppet opp for dagkrem? Trenger du en ny ansiktsrens? Klikk deg inn via forsiden; under fanen Hudpleieprodukter finner du alt du trenger. Hvis du vet hva slags type produkt du er ute etter kan du også gå direkte til Kategori, eller du kan se under Hudtype for produkter som passer til din hud.

Kanskje har du lyst til å prøve deg på et mer direkte målrettet produkt også? Vi har serum og ampuller spesielt laget for å pleie og forskjønne så huden blir både sunnere og vakrere. Påfør en liten mengde før hudkrem for en ekstra boost. Eller hva med en sheet mask? Disse maskene har blitt kjempepopulære, og alle fra Adele og Miley Cyrus til Drew Barrymore og John Stamos poster sheet mask selfies på Instagram. Sheet masks består av en tynn maske, ofte laget av bomullsstoff eller en ekstra pleiende hydrogel, som er dynket i nærings- og fuktighetsgivende ingredienser, og brukes før ansiktskrem så ofte du vil.

For deg som vil ha en kort koreansk hudpleierutine

Lyst til å gi huden din litt ekstra omtanke, men ikke klar for å forplikte deg til et alt for omfattende opplegg? Kortvarianten av en klassisk koreansk hudpleierutine kan være noe for deg! Her er de vanlige 10+ trinnene forenklet ned til de fire viktigste, med maks utbytte fra ikke-så-høy innsats. Her gjelder det også at du ikke trenger å bytte ut alle produktene dine på en gang; faktisk er det anbefalt å ikke gjøre det. Bytt ut ett og ett produkt, og la det gå minimum 1-2 uker mellom hver gang du innfører et nytt – så får du brukt opp det du har fra før også.  Her er trinnene:

1. Dobbel rens

En god rens er essensiell når det gjelder å forebygge en rekke hudproblemer. Dobbelrensen er derfor et veldig viktig trinn i enhver koreansk hudpleierutine, da særlig på kvelden for å bli kvitt alt av sminke, svette, forurensning osv som har samlet seg på huden i løpet av dagen. Først renses huden nøye med en oljebasert rens for å fjerne sminke og fett- og oljebaserte forurensninger som blant annet samler seg i porene, og deretter brukes en mild vannbasert rens for å fjerne vannbaserte forurensninger.

2. Toner/essens

En toner brukes typisk for å fukte og klargjøre huden før påføring av videre produkter, mens det neste trinnet, en essens, virker mer pleiende. Vi anbefaler Whamisas toner Deep Rich, som kombinerer egenskapene til toner og essens, med ekstra fuktende og pleiende ingredienser, og gir både flotte resultater og en kortere rutine.

3. Serum, olje eller ampulle

Dette er et trinn som fort kan bli til flere med tiden, for i denne gruppen finner man produktene som virkelig gjør jobben når det gjelder å forbedre huden. Man kan velge bruke en kombinasjon av flere serum, ampuller, essenser og oljer avhengig av hvilke hudutfordringer man har, men du som vil spare tid velger du deg ett godt produkt tilpasset din hud.

4. Krem

Ansiktkremen et selvsagt trinn for de fleste, koreansk hudpleierutine eller ikke. Vi har noen herlige ansiktskremer, selvsagt tilpasset ulike hudtyper. Våre kremer kan brukes som både dag- og nattkremer. Og har du tid til et lite trinn til, så gir du den sarte huden rundt øynene litt ekstra omtanke med en øyekrem.

Med disse fire trinnene har du dekket det mest sentrale, og er på god vei mot en vakrere hud!

For deg som ønsker en komplett 10-trinns koreansk hudpleierutine

På bloggen finner du en grundig beskrivelse av den klassiske 10-trinns koreanske hudpleierutinen. Her er det også viktig å innføre ett og ett produkt av gangen (bruk gjerne opp det du har fra før!) med 1-2 ukers mellomrom. Se an huden din hvordan den responderer – kanskje trenger du ikke alle trinnene eller produktene så ofte som du tror? For forslag til gode produktkombinasjoner for ulike hudtyper/hudproblemer, kan du ta en titt på noen av våre hudpleiesett. Husk at hudens behov endrer seg blant annet med årstid, stressnivåer osv, så prøv deg litt frem og vær fleksibel. Og husk å iblant ta deg tid til å nyte alle de herlige duftene og teksturene!