K-beauty

Koreansk kosmetikk og hudpleie

Gode grunner til å prøve koreansk hudpleie

 

Koreansk kosmetikk tar verden med storm

Sheet masks, ampuller, fermenterte ingredienser og ti-trinns hudpleierutiner – ting som før har vært godt bevarte hemmeligheter hos sør-koreanske kvinner, kjent for å ha usedvanlig vakker hud, har nå nådd resten av verden. K-beauty, altså koreansk kosmetikk og hudpleie, brer stadig mer om seg i popularitet både i bransjen og hos forbrukerne, og det med god grunn. Enten man er klar for å gå hele veien, med 10+ trinn både morgen og kveld (NB: de færreste gjør faktisk det!), om man har hudutfordringer man trenger hjelp med, eller om man bare har lyst til å gi sin enkle og greie rens og krem-rutine et lite boost – i K-beauty-verdenen finnes det hudpleierutiner, triks og nye favorittprodukter for oss alle!

 

Her er seks gode grunner til å prøve koreansk hudpleie:

 

Personlig tilpassing

Koreansk hudpleie handler i stor grad om å skreddersy rutiner til hver enkelt persons hud. De færreste passer jo inn i bare én enkelt hudtype-kategori – kanskje har man litt urenheter i ett område av ansiktet, mens man er tørr i en annen del? Kanskje har man fet hud, men alderen tilsier at man burde ha produkter for moden hud? Koreanerne løser dette ved å kombinere essenser, serum, ampuller og kremer tilpasset hver enkelt hudutfordring man måtte ha – lag på lag, eller i forskjellige områder av ansiktet. Slik oppnår man fantastiske resultater!

Luksus i hverdagen

Et annet resultat av konkurransen i det koreanske hudpleiemarkedet er at prisene presses ned; man kan få virkelig gode produkter med eksklusive ingredienser til langt lavere priser enn det vestlige hudpleiemerker typisk selges for. Fantastisk kvalitet til fornuftige priser gjør at man kan unne seg luksusbehandling av huden hver eneste dag! Vi anbefaler å sette av tid iblant til å virkelig skjemme bort seg selv og huden sin; ta deg et lite pusterom i hverdagen, bruk tid på en grundig rens og hjemme-behandling med deilige produkter, og nyt de herlige duftene og teksturene!

Fokus på naturlig vakker hud

Mens vestlig hudpleie tradisjonelt har sett på huden nærmest som et lerret for sminke, har man innen koreansk kosmetikk fokus på at huden i seg selv skal se ung, frisk og strålende vakker ut. Målet er feilfri hud og det ettertraktede kwang eller mul-gwang; duggfrisk, naturlig glød.

Mild og naturlig skjønnhetspleie

Den koreanske skjønnhetsfilosofien, nedarvet gjennom generasjoner, er i høy grad basert på å bruke naturlige og milde ingredienser som blomster og urter, og tradisjonelle prosesser som fermentering av ingrediensene for bedre opptak. I dagens produkter finnes denne tanken igjen hos flere produsenter av koreansk kosmetikk både i at de ofte ser til naturen etter ingredienser, og i fokuset på å unngå potensielt skadelige ingredienser.

Innovative produkter

BB-cream, CC-cream, sheet masks – dette er produkter som var kjent i årevis i Sør-Korea før de ble utbredt også i vesten. Koreansk hudpleie anslås å ligge et sted mellom 10 og 14 år foran sin vestlige motpart, og er toneangivende for utviklingen av også vestlig hudpleie. Koreanske kvinner investerer mye tid og penger i huden sin, og de er både selektive og kravstore når det gjelder produktene de velger. Resultatet er at skjønnhetsindustrien i Korea er svært kompetitiv, og det investeres store summer i å finne nye ingredienser og å utvikle ny teknologi. Og det kommer forbrukerne til gode, i form av en lang rekke innovative og effektive produkter.

Nye og unike ingredienser

Koreanske forskningslaboratorier for hudpleie er blant verdens beste, og en lang rekke nyskapende ingredienser og formuleringer testes og utvikles her. Koreanske hudpleieprodukter kombinerer gode og velprøvde komponenter som også er kjent her i vesten med spennende, innovative ingredienser for å skape virkelig effektive produkter.