Koreansk hudpleierutine

Koreansk hudpleierutine
19. juni 2017 Hanne Bonge-Hansen

Ti trinn til vakrere hud

Den koreanske 10-trinns hudpleierutinen har etter hvert blitt kjent langt utenfor Sør-Koreas grenser, og blir stadig mer populær. For selv om en koreansk hudpleierutine med mange trinn kan ta lengre tid enn det en del er vant med, kan det være vel verdt innsatsen: Lag på lag med nærende og pleiende hudprodukter, tilpasset den enkeltes hud – sånt må det jo bli gode resultater av! Her er de ti trinnene innenfor koreansk hudpleie kort oppsummert. (Og synes du ti trinn blir litt for mye, kan du se her for Natural Glows forslag til en forkortet variant!)

koreansk hudpleierutine, trinn 1 i 10-trinns hudpleierutineOljerens

Hudpleierutinen begynner med det første trinnet i en dobbel rens: Oljerensen. Hvis du vil ha vakker hud, er du nødt til å gjøre grunnarbeidet, og en grundig rengjøring er et must! I løpet av dagen danner huden sebum (talg), som sammen med sminke og andre olje- og fettbaserte forurensninger danner et lag på huden. Vask med vann og vannbaserte ansiktsvasker fjerner ikke dette spesielt effektivt – man kan faktisk risikere å dytte det ned i porene. En oljerens vil derimot løse det opp (i kjemien lærer vi at «likt løser likt», og det gjelder i hudpleie også!), og huden blir renset på en måte som er både effektiv og mild. Oljerensen masseres forsiktig inn i tørr hud.

koreansk hudpleierutine, trinn 2 i 10-trinns hudpleierutineVannbasert rens

Del to av den doble rensen er en rens med et mildt, vannbasert renseprodukt. Nå som oljerensen har fjernet olje- og fettbaserte forurensninger, er det på tide med en vannbasert rens for å fjerne de vannløselige forurensningene i tillegg til eventuelle rester etter oljerensen. Vannbaserte renseprodukter brukes på fuktig hud, og skal også masseres forsiktig inn. Ta deg gjerne litt god tid når du masserer inn renseproduktene – en daglig liten ansiktsmassasje er bra for sirkulasjonen i ansiktshuden, og er med på å gi glød!

Natural Glows olje- og vannbaserte renseprodukter finner du her!

koreansk hudpleierutine, trinn 3 i 10-trinns hudpleierutinePeeling

Peeling er et trinn som, til tross for de gode resultatene det gir, ikke skal gjøres for ofte. Innenfor koreansk hudpleie mener man at «less is more» når det gjelder peeling – opptil 2-3 ganger i uken er nok, og for mange kan det holde med en gang eller to i måneden. Ansiktsskrubben masseres forsiktig inn i huden etter rens; fokuser på områdene der du trenger det mest, og unngå øyeområdet. Peeling fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen, det hjelper mot tilstoppede porer og gjør at huden ser yngre og friskere ut.

Se her hvis du trenger en mild ansiktsskrubb!

koreansk hudpleierutine, trinn 4 i 10-trinns hudpleierutineToner

I vestlig hudpleie har toner tradisjonelt vært noe man heller på en bomullsdott og vasker over ansiktet med etter rens, ofte med alkohol og andre ingredienser som gir tørr og stram hud. Innen koreansk hudpleie er tonere noe helt annet! På engelsk omtaler koreanere ofte sine tonere som «skins» eller «softeners», og de er ikke ment som et siste rensetrinn – derimot er de det første av flere trinn som sikter seg inn på å gi fukt og pleie. Koreanske tonere balanserer hudens pH og roer den etter rens, de klargjør huden for de kommende trinnene i din hudpleierutine, og de tilfører fuktighet. De velduftende dråpene klappes forsiktig inn i huden med hendene, og huden blir herlig myk – prøv selv!

Klikk her for Natural Glows utvalg av tonere!

koreansk hudpleierutine, trinn 5 i 10-trinns hudpleierutineEssens

Essensen omtales som «hjertet i koreansk hudpleie», og er en slags mellomting mellom en toner og et serum. Den brukes typisk over hele ansiktet (serum brukes ofte mer målrettet på bestemte deler av ansiktet), og klappes forsiktig inn etter toner. Den er gjerne ganske tyntflytende, og pleier og nærer huden samtidig som den forbereder absorbsjonen av serum, ampuller og andre målrettede pleieprodukter i neste trinn.

Hos Natural Glow finner du flere gode essenser – se her!

koreansk hudpleierutine, trinn 6 i 10-trinns hudpleierutineSerum, ampuller* og oljer

Trinn 6 kan fort bli til mange trinn, hvis man teller utfra antall produkter! For her finner man nemlig de målrettede produktene som behandler konkrete hudutfordringer, og som er med på å gjøre koreansk hudpleie så unik. Rynker? Fet hud? Store porer? Ujevn eller matt hudtone? Det finnes serum og ampuller for alle, og her er det bare å kombinere og tilpasse etter akkurat det din hud trenger, og lage din egen unike hudpleierutine. Har du for eksempel rynker i pannen men uren hud på haken, så kan du velge ett produkt i pannen og et annet på haken. Og kanskje er huden din tørr i tillegg – da kan du i så fall bruke et tredje over hele ansiktet. Spesialtilpassing er nøkkelordet! Legg til og fjern produkter ettersom hva huden din trenger. Når det gjelder påføringsrekkefølge er det vanlig å begynne med det mest tyntflytende produktet, og avslutte med det mest tyktflytende.

En god ansiktsolje kan også gjøre underverker, og virke balanserende både for tørre og fete hudtyper. Ansiktsolje kan brukes alene over serum/ampulle om natten eller blandes i hudkremen, og er perfekt i kaldere vær!

(*Ordet ampulle har tradisjonelt vært brukt om de mest konsentrerte produktene, ment for kortere behandlingsperioder, men nå brukes ordene serum og ampulle gjerne om hverandre.)

Klikk her for å se våre serum, ampuller og oljer!

koreansk hudpleierutine, trinn 7 i 10-trinns hudpleierutineSheet masks

Sheet masks, eller arkmasker som enkelte kaller det på norsk, er kanskje det mest kjente (og gjenkjennelige!) trinnet i en koreansk hudpleierutine. En sheet mask består av et maskeformet “ark” som er laget av for eksempel bomull, hydrogel eller tang og gjennomfuktet med et serum. Masken legges på ansiktet, og så er det bare å slappe av i 15-20 minutter mens masken gjør jobben sin (og man selv ser litt småskummel ut – noen som husker filmen Fredag den 13.? ). Det at serumet er dekket av en maske gjør at det tas bedre opp, og når maskens virketid er ferdig er det bare å klappe inn det overskytende serumet i huden – ingen vask nødvendig. Maskene finnes i utallige varianter med ulike effekter så du kan velge akkurat det huden din trenger fra dag til dag, og virkningen er ofte synlig med en gang. Sheet masks brukes ofte 1-2 ganger i uken, men hvis du vil skjemme bort deg selv er det ingen grunn til å ikke bruke dem hver dag!

Finn din(e) nye favorittmaske(r) her!

koreansk hudpleierutine, trinn 8 i 10-trinns hudpleierutineØyekrem

Huden rundt øynene er tynn og sensitiv, og bør behandles deretter – med en pleiende og beskyttende øyekrem. Øyekrem er derfor en viktig del av envher hudpleierutine. Den bør klappes forsiktig inn med ringfingeren, den svakeste av fingrene, for å være mest mulig forsiktig. For å unngå å få kremen for tett opptil øyet kan den gjerne legges langs benet rundt øyet.

Klikk her for øyekrem!

 

koreansk hudpleierutine, trinn 9 i 10-trinns hudpleierutineAnsiktskrem

Ansiktskremen er det nest siste trinnet i en koreansk hudpleierutine, og er enda et fuktende og pleiende lag, som i tillegg skaper en barriere som holder inne alle de pleiende ingrediensene fra trinnene før. Velg en som passer for din hud, og masser den forsiktig inn både morgen og kveld. Vil du ha en enda mer nærende krem på natten, bland gjerne i noen dråper ansiktsolje.

Her ser du Natural Glows utvalg av ansiktskremer!

koreansk hudpleierutine, trinn 10 i 10-trinns hudpleierutineSolbeskyttelse

Solbeskyttelse er viktig for å forebygge for tidlig aldring av huden. Det beste er selvfølgelig å bruke det hver dag, men bruk det i alle fall hvis du skal være mye ute, eller hvis du bruker produkter med syrer som C-vitamin, AHA- eller BHA-syrer i! Natural Glow fører kun solkrem med fysisk filter.

Se her for solbeskyttelse!

 

Det var alle ti trinnene! Rutinen kan kanskje virke litt overveldende og tidkrevende når man ser den sånn, men det viktigste er ikke antall trinn, men at man velger gode produkter tilpasset ens egen hud. Har man dette i tankene kan man alltids trekke fra og legge til trinn, og tilpasse, forkorte og forenkle ettersom hva man selv ønsker og hva huden trenger.

Hos Natural Glow finner du fantastiske produkter med trygge ingredienser, og til rimelig pris – her kan du velge det beste, og prøve deg frem til du finner rutinen som gir akkurat din hud det den trenger til enhver tid. Og er du usikker på hva du skal velge, er det bare å sende en mail på kundeservice@naturalglow.no, så får du råd og anbefalinger!

Er du klar for å begi deg ut på en 10-trinns hudpleierutine, eller foretrekker du en kortere variant? Eller har du kanskje allerede en 10-trinnsrutine på plass? Fortell gjerne i kommentarfeltet!

 

Kommentarer (0)

Svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*