#sheetmaskaddict

#sheetmaskaddict
15. august 2017 Hanne Bonge-Hansen

Sheet masks – trendy fukt og pleie

Kate Hudson og Stella McCartney med glamorøse gull-sheet masks. Foto: Instagram/@katehudson

Enten du vil se ekstra bra ut på fest, trenger hjelp mot et bestemt hudproblem eller bare vil nyte spa-følelsen hjemme – en sheet mask er svaret! Sheet mask-trenden viser ingen tegn til å forsvinne; tvert i mot er det stadig flere som oppdager denne unike, intensive måten å tilføre huden pleie og masse fuktighet på. En god sheet mask gir umiddelbare resultater som varer lenge, og er i tillegg rask og enkel å bruke. Ikke rart vi blir hekta!

Hollywood har også hengt seg på trenden. Enten det er en #sheetmaskselfie før et stort Hollywood-event eller en avslappende kveld med #sheetmaskandchill – instagramkontoene til skuespillere, modeller og it-girls viser hvor populære sheet masker er blitt. Se bare her:

Bella Hadid, Alexa Chung og Brooke Shields med sheet masks. Foto: Instagram/@bellahadid, @alexachung, @brookeshields

En sheet mask består av et «ark» av for eksempel bomullsstoff, gjennomfuktet med et pleiende serum/essens,  og skal legges forsiktig på renset ansiktshud (påfør eventuelt toner, essens og serum først, hvis du bruker det). Virketiden er ca 20 minutter. Det går fint an å gjøre andre ting mens du har på masken, men i blant kan det være herlig med et lite pusterom i hverdagen. Hva med å ta et bad, eller gi deg selv en håndmassasje med en god håndkrem – eller bare legge deg på sengen og lukke øynene en liten stund?

Masken gir en deilig og forfriskende følelse, og ønsker du en ekstra avkjølende effekt kan du legge den noen minutter i kjøleskapet før bruk. Når virketiden er ferdig er det bare å klappe inn restene av essens og påføre fuktighetskrem. Ingen vasking, altså – få fullt utbytte av all den fuktighetsgivende essensen ved å la den få være på huden frem til neste rens.

Karolina Kurkova og Victoria Beckham slapper av med sheet masks. Foto: Instagram/@karolinakurkova, @victoriabeckham

Sheet masks er pakket enkeltvis, så de er supre å ta med seg på ferie. Et tips er å gjøre som Chrissy Teigen og bruke en sheet mask på flyet (se under). Motvirk den tørre flyluften og se kjempefresh ut når du kommer frem – vi garanterer at du kommer til å føle deg SÅ mye bedre når du går av flyet! January Jones bruker også sheet masks på reise: «Travel/hotel=dehydrated=scary moisture mask → will be 10yrs younger in 15min!»

Chrissy Teigen og January Jones bruker sheet masks blant annet når de er på reise. Foto: Instagram/@chrissyteigen, @januaryjones

Det som gjør sheet masks så unike er at alle de pleiende ingrediensene hindres i å fordampe fordi «arket» holder dem inne. Dermed får serumet muligheten til virkelig å gjøre jobben, og absorberes ekstra godt inn i huden. Og i motsetning til «vanlige» ansiktsmasker, som for eksempel leiremasker, blir ikke en sheet mask tørr; den tilfører fuktighet hele tiden mens du bruker den, noe som gjør huden herlig gjennomfuktet.

Det er ikke bare blant jentene at sheet masks er populære:

John Stamos er sheet mask-fan, og Justin Bieber bruker også sheet masks. Foto: Instagram/@johnstamos, @justinbieber

Noen sheet mask-tips:

  • Pass på at hele masken kommer godt i kontakt med huden. Jo tettere den sitter, jo bedre tar huden til seg det pleiende serumet.
  • Noen sheet masker har ekstra mye essens i pakken. Den kan du klappe inn i huden på halsen og brystet, eller du kan spare den til senere og lage deg en liten ekstra-sheet mask ved hjelp av bomullspads.
  • Husk å rengjøre huden før bruk! Bruker du sheet mask på fly, bør du ta med renseservietter i vesken (lag eventuelt dine egne ved hjelp av bomullspads dyppet i oljerens) så du får fjernet forurensninger, sminke og fuktighetskrem.
  • Sheet masks kan brukes så ofte du vil. Mange bruker sheet masks fast 2-3 ganger i uken, mens andre sparer dem til spesielle anledninger. Noen bruker dem til og med hver dag i perioder. Du bestemmer!
  • Siden sheet masks kan kjøpes en og en, er det enkelt å prøve mange forskjellige og finne frem til dine favoritter. Bytt gjerne på, og velg maske etter hudens behov akkurat den dagen.
  • Det finnes mange ulike typer av sheet masks. Natural Glow har klassiske sheet masks laget av stoff, som bomull, og også litt mer eksklusive masker laget av hydrogel eller tang, der også selve «arket» inneholder pleiende ingredienser.
  • Visste du at Natural Glow har sheet mask-abonnementer? I starten av hver måned får du en pakke i posten, full av det du trenger for å gi huden din litt ekstra omtanke mens du selv nyter en liten pause i hverdagen. Perfekt som gave til en du er glad i – eller til deg selv!

Klikk her for å se hele Natural Glows utvalg av sheet masks!

Sheet mask selfies fra Lady Gaga, Adele og Drew Barrymore. Foto: Instagram/@ladygaga, @adele, @drewbarrymore