Tørr hud

Tørr hud

Tørr hud er lite elastisk og har en matt hudtone, iblant med flassende eller røde områder. Porene er gjerne lite synlige, mens fine linjer kan være mer uttalte.

Mer om hudtypen

Tørr hud kan føles stram, særlig etter rens, og den både flasser og klør lettere enn andre hudtyper. At huden er tørr kan forklares med at den naturlige barrieren av fettstoffer er svekket, slik at fuktigheten i huden fordamper. Dette kan forårsakes av både indre faktorer, som arv og kosthold, og av ytre faktorer, som soling, kald vinterluft og tørt inneklima.

Det vi til daglig omtaler som tørr hud, kan egentlig deles inn i to tilstander – (lipid-)tørr og dehydrert. Mens tørr hud ofte er en mer permanent hudtype, og innebærer at huden naturlig har lite fett, er dehydrert hud noe mange kan oppleve i kortere eller lengre perioder, og som betyr at huden er fuktfattig. Det kan være vanskelig å skille mellom de to typene av tørrhet; en hudpleier vil kunne hjelpe med dette. Imidlertid er rådene for de to tilstandende ganske like, fordi fettfattighet og fuktfattighet i stor grad henger sammen og påvirker hverandre. Dermed vil tilførsel av en kombinasjon av fukt og hudvennlige oljer være gunstig hvis du opplever at huden din er tørr.

Tips

Tørr hud trenger gjerne en kombinasjon av fukt og hudvennlige oljer. Å innføre et fuktgivende serum og en god ansiktsolje i hudpleierutinen vil ofte gi veldig gode resultater.

Hvis du er usikker på om huden din er lipid-tørr eller dehydrert kan du variere litt på om du gir mye fukt og litt mindre olje eller omvendt, og se hva som fungerer best. Huden bør uansett tilføres begge deler.

Pass på å bruke milde renseprodukter. Feil renseprodukter kan gjøre vondt verre. Det kan være fornuftlig å bruke en pH-balanserende toner etter rens.

Hvis du oppholder deg mye på steder med tørt inneklima, kan det være gunstig å spraye ansiktet med en mist i løpet av dagen. Sheet masks kan gi en umiddelbar fuktboost.

Pass også på å gi huden fuktighet og gode oljer innenfra, gjennom å drikke nok vann og tilføre sunne oljer fra f.eks. avokado og fet fisk/omega-3-tilskudd.

FORSLAG TIL 10-TRINNS RUTINE

Dette er et forslag til en 10-trinns hudpleierutine for tørr hud. Rutinen er et godt utgangspunkt for deg som har tørr hud, men det går fint an å tilføre/bytte ut/hoppe over trinn etter hva du selv ønsker!

  1. Oljerens: Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
  2. Vannbasert rens: Klairs Rich Moist Foaming Cleanser
  3. Peeling: Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish
  4. Toner: Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich
  5. Essens: Blithe Essence Vital Treatment 8 Nourishing Beans
  6. Serum: Klairs Rich Moist Soothing Serum
  7. Øyekrem: Aromatica Argan Intensive Hydrating Eye Cream
  8. Ansiktskrem: Whamisa Organic Flowers Nourishing Cream
  9. Ansiktsolje: Whamisa Organic Flowers Facial Oil
  10. Solbeskyttelse: Whamisa Organic Flowers Sun Cream

Du kan lese mer om den koreanske 10-trinnsrutinen her! Alle Natural Glows produkter som passer for tørr hud finner du her.

EKSTRA PLEIE

Hvis du vil gi huden din litt ekstra pleie, er disse maskene supre for tørr hud.

Whamisa Organic Flowers Hydrogel Mask

Whamisa koreansk sheet maske; vegansk hudpleie

Blithe Patting Splash Mask Yellow Citrus&Honey

Splash mask Norge - maske fra Blithe

Klairs Rich Moist Sheet Mask

 

Klairs sheet-maske fra Klairs Norge koreansk hudpleie